utav kons inälvor:
ett par lungor
ett hjärta
en lever
en magsäck
en njure
en juver
en tunga
salt
vatten
Till syltan kan alla ovannämnda inälvor användas, men det räcker också med några av dem. Alla delar rengörs ordentligt, styckas och placeras i en kastrull med saltat vatten och kokas tills de är mjuka. Därefter tas bitarna bort ur vattnat, pressas vattenfria och låter kallnas. Bitarna läggs i en träkar, lager på lager och salt emellan lagren. När alla bitar är i karet hälls saltvattnet på syltan och ett passligt lock samt en tyngd placeras på syltan i karet. När syltan är salt serveras den som sådan eller som stuvad.
5 kommenttia:
Jepp visst är den, fast din syster verkar inte tycka det! :(
ussschh...fy blöö...visst, jag studerar till kock...men inälvssylta? pliiis jotain rajaa!
..och inte på tal om hjärnstuvning...tök!
Johi, va de int du som önskade att Jan skulle kocka igen när du kommer hit (du hör ju till de lyckliga som fått ta del av hans köksfärdigheter i ett tidigt skede)? Så nu kan du önska en av dessa gourmetrecept eller sen väljer Jan att laga nåt precis lika aptitligt! :)
Joo, men...JOTAIN RAJAA! lamm innerfilé går fint...men hjärnor och innälvor...yök...näpp..inte i min mun!
Lähetä kommentti