12.11.06

Inälvssylta, Gourmet recept del II

utav kons inälvor:
ett par lungor
ett hjärta
en lever
en magsäck
en njure
en juver
en tunga
salt
vatten

Till syltan kan alla ovannämnda inälvor användas, men det räcker också med några av dem. Alla delar rengörs ordentligt, styckas och placeras i en kastrull med saltat vatten och kokas tills de är mjuka. Därefter tas bitarna bort ur vattnat, pressas vattenfria och låter kallnas. Bitarna läggs i en träkar, lager på lager och salt emellan lagren. När alla bitar är i karet hälls saltvattnet på syltan och ett passligt lock samt en tyngd placeras på syltan i karet. När syltan är salt serveras den som sådan eller som stuvad.

5 kommenttia:

VIKTORR kirjoitti...

Jepp visst är den, fast din syster verkar inte tycka det! :(

Jossan kirjoitti...

ussschh...fy blöö...visst, jag studerar till kock...men inälvssylta? pliiis jotain rajaa!

Jossan kirjoitti...

..och inte på tal om hjärnstuvning...tök!

Hanna kirjoitti...

Johi, va de int du som önskade att Jan skulle kocka igen när du kommer hit (du hör ju till de lyckliga som fått ta del av hans köksfärdigheter i ett tidigt skede)? Så nu kan du önska en av dessa gourmetrecept eller sen väljer Jan att laga nåt precis lika aptitligt! :)

Jossan kirjoitti...

Joo, men...JOTAIN RAJAA! lamm innerfilé går fint...men hjärnor och innälvor...yök...näpp..inte i min mun!